Lev livet utomhus

Cykling, löpning och vandring på Gotland

80 mil kust lockar förstås. Men Gotland har mer än så för dig som vill traska, löpa och trampa. Från bekväma promenader och elcykelutflykter på platt mark till krävande mountainbikerace eller långlopp i tuff terräng.

För cykelentusiasten

Gotland Bike Park – Mängder med rutter och förslag för alla slags cykeldiggare, med epicentrum i Slite med omnejd. Både landsvägscykling och MTB.

Gotlands cykeluthyrning i Visby – MTB för en dag på Södra hällarna, cykelpaket med tält och bekväma cyklar för att utforska Visby över dagen.

Vandring eller löpning i eget tempo

Ett flertal vackra vandringsleder, som även lämpar sig för långlöpare, finns att välja mellan.

Klintkustleden – Är det Sveriges vackraste led? Starten ligger vid Hall på nordvästra Gotland. Via klintar, ängen, stränder och skogar går den ända till Lummelunda – 30 kilometer njutning med grillplatser och övernattnings-
möjligheter.

Pilgrimsleden mellan Fröjel och Klinte – Åtta kilometer av lummig skog, utsikt från höga klintar och den suveräna vyn mot Karlsöarna.  Eller ta Gotlands längsta pilgrimsled som går från S:t Olofsholm på nordöstra Gotland till ruinerna av Solberga kloster i Visby. Sträckan tar ungefär två dagar att vandra.

Södra Hällarna – Visbyborna älskar den här vackra platsen, precis söder om Visby hamn. Här finns flera kortare vandringar. Ta med hund, eller cykla om du vill. Missa inte solnedgången över havet.