Praktiska tips inför din resa till Gotland

Här hittar du praktiska tips om din resa till Gotland. Läs om hur du tar dig till och från Gotland, vilka boendealternativ som finns och få inspiration med några snabba tips inför din vistelse. Äventyret och upplevelserna är alltid nära på Sveriges största ö. Välkommen till Gotland!

Båt

Färja till och från Gotland

Från fastlandshamnarna Oskarshamn och Nynäshamn kan du åka dagligen till Visby och Gotland med moderna och bekväma färjor. Överresorna tar drygt tre timmar. Ombord på fartygen kan du välja mellan olika komfortalternativ och äta och dricka något gott i kaféer och restauranger. Självklart är husdjur välkomna ombord till fartygens djursalonger eller djurkupéer.

Flyg

Flyg till och från Gotland

Flygtiden från Stockholm till Visby är cirka 40 minuter och väl på Visby Flygplats tar det inte mer än fem minuter för att ta sig in till Visby centrum. Det går dagliga turer mellan Visby och Stockholm, men även till andra destinationer. Aktuell reseinformation om vilka alternativ som finns får du på Destination Gotlands webbplats.

Boende

Semesterboende på Gotland

Vilket semesterboende föredrar du – en mysig stuga nära havet, en bekväm resort med restaurang och golfbana eller ett hotell med utsikt över Visbys takåsar? På Gotland hittar du ett stort och varierat utbud. Sök och boka i Gotlands största utbud av semesterboende via knappen nedan.