Resa till Gotland –
färja, flyg & buss

Din resa till Gotland börjar med en färd över Östersjön. För en vanlig resenär finns det två sätt att åka till ön: med färja eller flyg. Destination Gotlands moderna och bekväma färjor tar dig över havet på drygt tre timmar. Det finns också olika flyglinjer som trafikerar Gotland. Väl framme på Gotland kan du åka lokaltrafik med buss.

Färja till och från Gotland

Från fastlandshamnarna Oskarshamn och Nynäshamn kan du åka dagligen till Visby och Gotland med moderna och bekväma färjor. Överresorna tar drygt tre timmar. Ombord på fartygen kan du välja mellan olika sittplatsalternativ och äta och dricka något gott i kaféer och restauranger. Självklart är husdjur välkomna ombord till fartygens djursalonger eller djurkupéer.
Din resa bokar du enklast på destinationgotland.se eller så tar våra bokningshandläggare emot dig på telefon 0771-22 33 00.

Vilka buss- och tåganslutningar som finns inför din Gotlandsresa kan du se här:

 

Flyg till och från Gotland

Visby flygplats ligger 3,5 kilometer från Visby centrum. Det går dagliga turer mellan Visby och Stockholm, men även till andra destinationer. En flygresa från Stockholm till Visby tar cirka 35 minuter. Aktuell reseinformation om vilka alternativ som finns får du på Swedavias webbplats.

Åk buss på Gotland

Väl framme på Gotland finns det kollektivtrafik i form av ett antal busslinjer. Det enklaste är att ladda ner appen Gotlands kollektivtrafik, eller köpa biljett via www.gotlandbiljett.se. I appen och på webbsidan finns en reseplanerare och tidtabeller Appen Gotlands kollektivtrafik finns att ladda ner för både iOS och Android.