Outdoor

5 upplevelser på Gotland

|

Letar du efter saker att göra på Gotland? Vi listar fem tips på klassiska och häftiga upplevelser som passar för såväl mamma och pappa som för en romantisk dejt.

Klassiker

Ölprovning

Följ med på en fascinerande rundtur i ett autentiskt bryggeri och ta del av kunskapen kring ölets historia och produktionsprocess. Väletablerade Gotlands Bryggeri erbjuder ölprovning innanför muren. Ytterligare ett populärt ställe är Hop Shed Brew Pub, ca 5 km utanför Visbys stadskärna. Ta chansen och prova nya ölsorter och vem vet, kanske hittar du en ny favorit?

Boka Hop Shed Brew

Boka Gotlands Bryggeri

Mountainbike på Hällarna

En naturupplevelse som inkluderar fartvind, hjälm och cykel! Guidas längs kusten på Högklint genom en app och anpassa tempot efter eget tycke. Idealiskt för nybörjaren såväl som den erfarne. Havsutsikt och adrenalinkickar utlovas.

Boka en mountainbikerunda

Värda en omväg

Båttur till Enholmen

En ö utanför Slite med historiska kopplingar till bland annat första och andra världskriget. Här uppfördes också Sveriges första kolerasjukhus på 1800-talet. Idag är ön lyckligtvis mer harmonisk, besöksvänlig och fri från både krig och kolera. Karlsvärds fästning med sitt försvarsverk står kvar än idag, redo att utforskas.

Boka Enholmen

Rida i gryningen

Upplev stillhet och frid på ett sätt du aldrig gjort förr – på hästryggen ridande längs stranden i gryningen. Njut av känslan att vara ett med hästen samtidigt som solens första strålar tittar fram. Vid lågvatten kan du få möjlighet att galoppera i havet, en blöt men oförglömlig upplevelse! Turen riktar sig till erfarna ryttare.

Boka en gryningsritt

Rulla cigarr

Besök Tektor Cigars i Stenkumla och fördjupa dina kunskaper i cigarrproduktion. Hur ser processen ut bakom kulisserna från frö till färdig produkt? Hur rullar man en riktig cigarr egentligen?  Prova på det gedigna hantverket och ta med det färdiga resultatet hem.

Boka Tektor Cigars

Prenumerera på Gotland

Signa upp på nyhets­brevet!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration och erbjudanden direkt i din inkorg.

Fyll i din mejladress så missar du inget:

    Andra har också läst

    |

    Outdoor

    Cykla och vandra på Gotland

    Med vackra vandringsleder och mängder av rutter för cykling längs den 80 mil långa kusten är Gotland drömmen för friluftsälskaren. Här är tipsen för dig som vill cykla och vandra på Gotland.