Boende

Stora Gåsemora på Fårö

|Stora Gåsemora

Fårö kan vara helt förtrollande och en av de platser man bör besöka och bo på är Stora Gåsemora. Gården med havet i öster där solen och månen stiger upp ur horisonten har utsikt över hedar, himmel och hav. Namnet är gammalt och kommer av att många flyttgäss rastar på Gåsemoras marker.

En anrik historia

Stora Gåsemora gård har en historia som kan följas redan från början av 1600-talet, historien speglas i gårdens byggnader. Som boende på gården kan du välja mellan att bo i allt från 1700–1900-talshus. Numer finns även ett nybyggt bulhus och en konferensanläggning.

Gården har byggts upp till en unik boendeanläggning för både familjer och företag året om. Här bor du i vacker och anrik gårdsmiljö med närhet till alla Fårös raukar, sevärdheter och stränder.

Gårdens unika boenden

Välj att bo i kulturbyggnader eller nybyggen med gotländsk stil. Här finns 75 bäddar i olika hus att välja mellan. Nere vid havet ligger strandstugan med ett rikt fågelliv och soluppgång.

De gamla husen är omsorgsfullt renoverade och här finns lägenheter i olika storlekar att hyra. Lägenheterna i de nybyggda husen har utsikt mot havet och flera är handikappvänliga med hiss och breda dörrar.

Vill du komma upp lite högre och se ut mot strandängar och hav, kan du välja att bo i gårdens väderkvarn som är byggd i kalksten på 1820-talet. Kvarnen var i bruk fram till 1932 men är numera omgjord till bostad.

Gårdskrogen

På gården finns också Gåsemora Gårdskrog. Här får gästerna mersmak av Fårö året runt,  och kan njuta av gårdskrogens avsmakningsmenyer – oavsett om det är vid vid konferens, bröllop eller i samband med konceptet ”Sommarkväll på Gåsemora”. 

Konserterna spelas i den gamla höladan på gården och här kan du se många stora artister under deras sommarturnéer.

På Gåsemora Gårdskrog serveras omsorgsfullt tillagad mat på råvaror från ön tillsammans med noggrant utvalda drycker. Restaurangen fokuserar på att ha öppet längre på för- och eftersäsong för att kunna erbjuda besökare och åretruntboende mer av Fårö under den tid på året då få restauranger har öppet.

Prenumerera på Gotland

Signa upp på nyhets­brevet!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration och erbjudanden direkt i din inkorg.

Fyll i din mejladress så missar du inget:

  Andra har också läst

  ||På Strandakar kan du njuta av god mat och dryck

  Boende

  Från fästning­
  till designhotell

  På den magiska platsen vid Bungenäs på Gotland förvandlas fästningen från ett byggnadsminnesmärke till ett hotell 2004. Det är ett sevärt boende som är väl värd ett besök – vare sig du önskar övernatta eller bara avnjuta en god middag.