Konst & kultur

Starka röster och ljuva toner på Gotland

|

Det händer mycket på Gotland, både för barn och vuxna. Letar du efter något att göra och se så är utbudet av konserter, dans, teatrar, konst och utställningar digert. Och då har vi inte ens nämnt Medeltidsveckan.

Svenska kändisar, från Astrid Lindgrens kära karaktär Pippi Långstrump till regissören Ingmar Bergman, har bidragit till den kultur som speglar Gotlands mångfacetterade miljöer. På stränder, vid kalkbrott och inne i Visbys charmiga kullerstensgränder har flertalet filmer och tv-program spelats in.

Ibland kan det kännas som hela Gotland är en scen för olika slags kulturyttranden. Många uppskattade svenska deckarförfattare använder Gotland som plats för mord och andra kusligheter. Tack och lov är ön en trygg plats i verkligheten men bli inte förvånad om du råkar hamna mitt i en filminspelning under ditt besök.

Ibland kan det kännas som hela Gotland är en scen för olika slags kulturyttranden.

Hör du ljuva toner från en ruin kan det vara en konsert. Många scener är utomhus eller placerade i stämningsfulla lador som exempelvis Stelor eller Gåsemora. Längtar du efter att umgås med Othello, Kung Lear eller Macbeth, så brukar de och andra skapelser av Shakespeare vistas vid Roma Kungsgård sommartid.

Runt om på ön finns kulturuttryck värda att upptäcka, små gallerier, ateljéer och konstverkstäder. Håll utkik efter skyltar där det står ”Öppet”, stanna till och utforska. Vem vet vilka skatter du kommer upptäcka i den gotländska kulturmyllan?

Fem utomhusscener för musik och show

Romateatern/Roma Kungsgård

Amfiteatern på Närsakar

Kultudralen

Hide Kalkbrott Kallis, after beach deluxe

Missa inte öns kulturoaser

Körsbärsgården – En mötesplats för konst, arkitektur och litteratur på Storsudret. Skulpturpark, konsthall, olika installationer och utställningar.

Länsteatern – Öns enda fasta professionella teater- och dansscen som gör både egna uppsättningar och gästspel runt om på ön, året om.

Medeltidsveckan – Teater, musik, show, marknad, tornerspel – allt i historisk förpackning. En augustivecka som lockar besökare från stora delar av världen.

Biljetter och mer information

Mer information om kulturevenemang på Gotland: Kulturens ö – kulturenso.se

Biljetter på destinationgotland.se

Prenumerera på Gotland

Signa upp på nyhets­brevet!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration och erbjudanden direkt i din inkorg.

Fyll i din mejladress så missar du inget:

    Andra har också läst

    |Gotland Museum Exhibition

    Konst & kultur

    5 aktiviteter med Gotlands museum

    Gotlands museum är navet i skildringen av öns historia, men även en viktig del av dagens upplevelser och berättelser. Spännande stadsvandringar, inspirerande utställningar, skoj för barnen och nerslag i konstens värld är bara några av de saker du kan ta del av.