Boende

7 tips på ställplatser för husvagn och husbil på Gotland

|

Att resa med husbil eller husvagn till Gotland är ett fantastiskt sätt att uppleva alla öns skatter och smultronställen – och ställplatser finns det gott om.

De skiftande landskapen, där karga slätter övergår till frodiga lövskogar, uppstår känslan av åka jorden runt på en ö. Med sovplatsen redo återstår bara att hitta det rätta läget. Vi tipsar om 7 av öns ställplatser, vackert belägna och nära havet.

Vill du ha fler tips på ställplatser? Här hittar du en överblick av Gotlands alla ställplatser, campingar och fricampingar.

1. Nissevikens stugby

I Nissevikens stugby på sydvästra Gotland finns ett litet antal ställplatser. Här bor man lugnt och fridfullt, nära hav och strand i en naturskön, familjär miljö. 

✔️Grillplats ✔️Restaurang ✔️Dusch

Hitta till Nissevikens stugby.

2. Lojsta

Lojsta ställplats bjuder in till möjligheten att utforska ruinerna av den medeltida borgen Lojsta slott. Det är en naturskön plats med närliggande sjö och tillhörande badbrygga.

✔️Grillplats ✔️Utedass ✔️Badplats

Hitta till Lojsta.

3. Fide

På Fide Äventyrsby & Camping finns gott om utrymme att leka, klättra och skutta. Ett svalkande dopp kan avnjutas i den unika havsbassängen. Övernattning kan ske på såväl ställplats som camping.

✔️Restaurang ✔️Aktiviteter för barn ✔️WC

Hitta till Fide.

4. Gardestugan

Vid fritidsanläggningen Gardestugan finns ställplatser för de som gillar att röra sig ute i naturen. Området inringas av skog och här finns motionsspår och promenadstigar att utforska.

✔️Motionsspår ✔️Bastu ✔️WC

Hitta till Gardestugan.

5. Katthammarsvik (endast husbil)

Njut av en välsmakande måltid på Katthammarsvik rökeri för att sedan vaggas till havets brus vid restaurangens ställplatser. Platserna för fordonscamping är markerade vid parkeringen.

✔️Restaurang ✔️Nära havet ✔️Tillåter djur

Hitta till Katthammarsvik.

6. Visby hamn

Övernatta i nedre delen av Visbys stadskärna, ett stenkast från ringmuren. Här finns ett omfattande utbud av restauranger och shopping samt närhet till hav och badplats.  

✔️Centralt ✔️Restaurang ✔️Handikappanpassat

Hitta till Visby hamn.

7. Judiths Naturställplats (endast husbil)

Judiths naturställplats i Gothem på östra Gotland är en lugnt och fridfullt belägen ställplats för husbilar, utan faciliteter. Här står du naturnära längs ängskanten och med utsikt över åkermarkerna.

✔️Avlägset ✔️Naturnära ✔️Tillåter djur

Hitta till Judiths Naturställplats.

Terrängkörningslagen

Terrängkörningslagen innebär att all körning av motorfordon utanför väg är förbjuden. Det behövs inga förbudsskyltar för att förbudet ska gälla. Anledningen till förbudet är att motordrivna fordon i naturen leder till skador på mark och växter samt att det kan störa djur och människor.

Prenumerera på Gotland

Signa upp på nyhets­brevet!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration och erbjudanden direkt i din inkorg.

Fyll i din mejladress så missar du inget:

    Andra har också läst