Sommar

Sommar på Gotland – om du gillar natur och äventyr

Gotland är en skattkista för naturälskare och äventyrslystna – höga höjder, milslångt vatten och mäktiga stenar ger dig både puls och wow-känsla.

Vandring

 • Stora Karlsö: Ta en vandring på Stora Karlsö och upptäck den unika flora och fauna som ön erbjuder. Det är en perfekt plats för att kombinera naturupplevelser med historia och kultur.
 • Gotlandsleden: Följ Gotlandsleden och njut av den varierande naturen längs vägen. Här får du uppleva allt från skogar och ängar till kustlinjer och raukar.

Kajakpaddling

Slite: Ett fantastiskt sätt att komma nära naturen och uppleva Gotland från vattnet – paddla kajak vid Slite och spana in den vackra kustlinjen och de närliggande öarna.

Klättring

Högt & Lågt Klätterpark: Om du söker adrenalinkickar på semestern, erbjuder Högt & Lågt spännande klättringsutmaningar i en rolig miljö. Vågar du dig upp i höghöjdsbanan? Klart du gör!

Raukar

Fårö och Lickershamn: Besök de ikoniska raukarna på Fårö och i Lickershamn. Dessa imponerande kalkstensformationer är ett måste för naturälskare. Och visst hade det väl varit lite konstigt att komma hem från Gotland utan att ha fotat en rauk?

Kolla också in…

Sommar på Gotland – om du gillar konserter och uteliv

Sommar på Gotland – om du gillar historia

Vi må vara lite partiska, men det verkar onekligen som Gotland har allt. Den enda frågan som kvarstår är: hur ska du hinna med allting på en semester? Vi kan trösta dig med att Gotland – det är ett ställe man sällan åker till bara en gång. Varmt välkommen hit, och varmt välkommen tillbaka.

Boka din nästa resa här

Prenumerera på Gotland

Signa upp på nyhets­brevet!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration och erbjudanden direkt i din inkorg.

Fyll i din mejladress så missar du inget:

  Andra har också läst

  Sommar

  Medeltidsveckan på Gotland

  Har du någonsin drömt om att kliva rakt in i en medeltida saga? Under vecka 32 får du chansen att göra det på riktigt! Med över 50 000 besökare varje år och mer än 600 aktiviteter, är det inte förvånande att Medeltidsveckan i Visby har vuxit till att bli ett av Europas största och mest spektakulära medeltida evenemang.

  Sommar

  Partyveckan på Gotland

  När solen går ner över Gotland, börjar festen på allvar! Här är ett gäng hållplatser som är värda ett besök på er gotländska krogrunda, oavsett om ni tajmar in vecka 29 eller inte.