Mat & dryck

10 smakrika restauranger på Gotland

|Några av Gotlands bästa restauranger|Några av Gotlands bästa restauranger

Att välja matställe bland Visby och Gotlands alla restauranger kan vara lite av en djungel. Denna lista gör valet lite enklare, vi har nämligen listat några av Gotlands bästa restauranger.

Värdshuset Lindgården

En anrik restaurang med stilsäker atmosfär som tar dig tillbaka till 60-talets svunna tider bara ett stenkast ifrån Almedalen. Menyn är klassisk med noga utvalda lokala råvaror baserat på årstid. Under sommartid bjuder den charmiga parken in till skönt häng där du kan ta tillfället i akt att beställa in en GT från den unika Ginbaren!

Baksidan

Innanför murarna på Adelsgatan finns en varm och glad kvarterskrog i ett välbevarat 1700-talshus. Vid en öppen brasa sitter du bekvämt i matsalen om vintern och på sommaren kan du njuta av deras lummiga bakgård. Menyn har ett fokus på gotländska råvaror, veganska & vegetariska rätter samt fisk & kött.

Strandakar

I Burs på östkusten ligger Strandakar Hotell & Restaurang. Här kan man avnjuta en avsmakningsmeny eller beställa något från deras Bistromeny, allt med fokus på kvalité och närodlat i en personlig och avslappnad miljö.

Krakas Krog

I Kräklingbo ligger Krakas. Här serveras mat inspirerad av det som finns nära, råvarorna tillagas på modernt vis men genom tekniker som grundar sig i traditioner och åldrad kunskap. De blir till rätter som speglar det naturliga och enkla. Helheten grundar sig i definitionen av ärlig gastronomi, på den plats de verkar och kring de människor de möter.

Gamla Masters

Gamla Masters är den lilla, trevliga kvarterskrogen mitt i Visby innerstad. De serverar finhusman med lokal touche, personlig och trevlig service i en hemtrevlig inredning – ”som hemma fast bättre”.

Sundars MOMO

Vid Blå Station i Visby finns en prydligt uppställd foodtruck. Förvänta dig en spännande upplevelse för på ett ögonblick tar ägaren Sundar dig på en smakresa till Nepal. På menyn står Nepalesiska dumplings med varianter av kött, vegetariskt och veganskt.

Pastamakarna

På Fårö hittar du Pastamakarna, drivs av två äkta makar som vet hur man värnar om det lokala. Genom att enbart använda gotländska råvaror inklusive kulturspannmålen emmer och spelt skapar de pasta som är svår att motstå. Gårdsrestaurangen har främst öppet under högsäsong men häng inte läpp för det. Pastan finns tillgänglig året runt på bland annat restaurang Italienaren och Brygghuset.

Kappelhamns veranda

Vällagad mat, stor trädgård och 100 meter till fint bad, vad mer kan man önska sig? Lite lek förstås! Trädgården står öppen för en rad olika aktiviteter som boule, krocket och dart för stora och små. Musikälskaren får inte missa när det erbjuds livemusik eller de omtalade Operasöndagarna.

Bakfickan

Fisk- och skaldjursrestaurang på Stora Torget i Visby. I över tjugofem års är det hit man gått för att få den stekta strömmingen eller fisksoppan. Övriga rätter varierar efter årets alla årstider för att alltid kunna servera så lokalt som möjligt. Här har ni även möjlighet att köpa havets läckerheter och andra delikatesser över disk. 

Lilla Bjers

Strax söder om Visby ligger Lilla Bjers. Här tillagas maten på egna grödor samt kött från lokala gårdar på ön, alltid ekologiskt. Menyerna ändras efter vad som finns att skörda för dagen och med kockarnas nya idéer.

Prenumerera på Gotland

Signa upp på nyhets­brevet!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration och erbjudanden direkt i din inkorg.

Fyll i din mejladress så missar du inget:

    Andra har också läst