Sommar

Partyveckan på Gotland

När solen går ner över Gotland, börjar festen på allvar! Här är ett gäng hållplatser som är värda ett besök på er gotländska krogrunda, oavsett om ni tajmar in vecka 29 eller inte.

Klassiker

Det är ingen slump att Gotland ibland kallas ”Europas Ibiza” – Visbys större sommarklubbar är välkända och lockar festglada besökare från när och fjärran.

Kallis

Kallis kan stoltsera med att vara Nordens största beach club. Stockholmsveckans hemmaarena, där du kan uppleva de kända klädkodade eventen White Party och Pink Party, har dessutom fått utmärkelsen “Europas bästa strandfest”. Redan klockan 12.00 kan du börja svänga på höfterna bland palmer, sand och utsikt över havet.

Tofta beach club

Vid Gotlands kändaste strand kan du dansa barfota i sanden till tonerna av både lokala band och internationella DJs. Avslappnat, festligt och ett perfekt avslut på en dag på playan. Glöm inte att ta en sväng förbi Tofta Beach House för en drink på solbäddarna.

Gutekällaren

Med terrass, tio (!) barer, dansgolv och diverse besök av kända artister och DJ:s, är “Gute” ett regelrätt partypalats där alla i gänget kan hitta ett dansgolv som faller dom i smaken.

Munkkällaren

Munkkällarens nio barer, bland annat vinylbar och schlagerbar, lockar folk i alla åldrar hela året om. Dansa dig svettig på väl valt dansgolv eller svalka dig på uteserveringarna, som finns på både taket och torget. När lokalborna säger att de ska dra vidare till “Munken”, är det alltså hit de ska.

Supper

Här gäller det att passa på – Supper Visby har bara öppet sju veckor om året! På sommaren öppnas portarna till en av stans mysigaste (och festligaste) innergårdar. Här erbjuds sydamerikanska smårätter, grymma cocktails och hög musik, precis som hos resten av Supperfamiljen.

Utsikt

När du ändå besöker en av Sveriges vackraste städer för att festa, bör du kolla in ställena där du kan sippa på en cocktail och samtidigt njuta av en oslagbar utsikt.

Kasai

“Hos Kasai Visby får du pirret i magen, gåshuden på armarna och en kväll du aldrig vill ska ta slut” – med cocktailbar på en soldränkt terrass och nattklubb i källaren är oddsen goda att allt Kasai säger faktiskt stämmer.

Krönet

Om du inte har varit här än, är chansen ändå stor att du sett bilder härifrån – det är inte för inte som Krönet är krönt till restaurangen med bäst utsikt i stan. Tips: var här i god tid för att knipa första parkett till solnedgången.

Takbaren

Kanske Visbys hemligaste takbar? Den syns inte mycket nerifrån gatan, men väl här uppe har du svårslagna vyer över havet, Visby innerstads takåsar och solnedgången i horisonten. På fjärde våningen på Strand Hotel kan du lapa drinkar – och ta riktigt schyssta bilder.

Stora torget

Det gotländska utelivets mekka! Stora Torget bjuder på många festliga alternativ, utöver Gutekällaren och Munkkällaren. Vallfärda från det ena stället till det andra – ni behöver faktiskt inte ens lämna torget för att ha en komplett krogrunda.

Bolaget

I Visbys gamla Systembolag flödar numera franska och tjusiga vibbar! Sitt under kristallkronor och förkovra dig i franska delikatesser (absolut, det finns sniglar på menyn) och viner – eller glid in senare, lagom till att de sista middagsgästerna betalar notan. Då bjuder Bolaget upp till festligare stämning med DJ och goda cocktails på en av stans större uteserveringar. Merci beaucoup!

Bageriet

Om Visbyborna själv får välja, blir det ofta “Baggan”, som har generösa öppettider och oslagbar stämning året runt. Kliv in i lokalbornas vardagsrum eller sitt på den stora uteserveringen, med utsikt över Sankta Katarinas kyrkoruin. 

Nytt och festligt

Det krävs ingen gedigen undersökning för att kunna fastställa att Visby troligen har flest AW-ställen per capita. Oavsett när du senast besökte ön, kan du vara säker på att det har dykt upp ett nytt smultronställe att roa dig på till nästa gång du är här.

Bar Buco

“Som Sturehof, fast keffare” presenterar sig Bar Buco. Här hittar ni tjusig takmålning, gedigen vinlista och kanske framför allt – karaktär. Spana in deras Instagram före ert besök för att få en inblick.

Restaurang Apotek

På andra sidan gatan från Buco ligger Restaurang Apotek, som fått sitt namn av byggnaden – här låg nämligen ett apotek förr, med anor från 1800-talet. Sedan våren 2024 experimenteras det vilt med drinkar här inne, så om du tröttnat på den vanliga GT:n är det här ett måste. Sprillans nya drinkar i historisk kåk, ja tack!

Luna

Vi korsar gatan igen och tar oss ett stenkast nedåt – här har en ny nattklubb slagit upp sina portar. När solen börjar gå upp har du ramlat hela glada Hästgatan fram, och förmodligen skapat nya minnen och vänner.

Prenumerera på Gotland

Signa upp på nyhets­brevet!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration och erbjudanden direkt i din inkorg.

Fyll i din mejladress så missar du inget:

    Andra har också läst

    Sommar

    Medeltidsveckan på Gotland

    Har du någonsin drömt om att kliva rakt in i en medeltida saga? Under vecka 32 får du chansen att göra det på riktigt! Med över 50 000 besökare varje år och mer än 600 aktiviteter, är det inte förvånande att Medeltidsveckan i Visby har vuxit till att bli ett av Europas största och mest spektakulära medeltida evenemang.