Outdoor

Cykla och vandra på Gotland

|

80 mil kust lockar förstås. Men Gotland har mer än så för dig som vill löpa cykla och vandra. Från bekväma promenader längs vackra vandringsleder och elcykelutflykter på platt mark till krävande mountainbikerace eller långlopp i tuff terräng.

Cykla på Gotland

Gotland Bike Park – Mängder med rutter och förslag för alla slags cykeldiggare, med epicentrum i Slite med omnejd. Både landsvägscykling och MTB.

Gotlands cykeluthyrning i Visby – MTB för en dag på Södra hällarna, cykelpaket med tält och bekväma cyklar för att utforska Visby över dagen.

Vandra på Gotand

Ett flertal vackra vandringsleder, som även lämpar sig för långlöpare, finns att välja mellan.

Klintkustleden – Är det Sveriges vackraste led? Starten ligger vid Hall på nordvästra Gotland. Via klintar, ängen, stränder och skogar går den ända till Lummelunda – 30 kilometer njutning med grillplatser och övernattningsmöjligheter.

Pilgrimsleden mellan Fröjel och Klinte – Åtta kilometer av lummig skog, utsikt från höga klintar och den suveräna vyn mot Karlsöarna.  Eller ta Gotlands längsta pilgrimsled som går från S:t Olofsholm på nordöstra Gotland till ruinerna av Solberga kloster i Visby. Sträckan tar ungefär två dagar att vandra.

Södra Hällarna – Visbyborna älskar den här vackra platsen, precis söder om Visby hamn. Här finns flera kortare vandringar. Ta med hund, eller cykla om du vill. Missa inte solnedgången över havet.

Prenumerera på Gotland

Signa upp på nyhets­brevet!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration och erbjudanden direkt i din inkorg.

Fyll i din mejladress så missar du inget:

    Andra har också läst