Outdoor

Fågelskådning på Gotland – Havsörn, sillgrissla och tordmule

|Med med kikaren till några av Sveriges mest intressanta platser för fågelskådning.|Några av Sveriges mest intressanta platser för fågelskådning.

Gotland är ett av Sverige mest intressanta områden för fågelskådning. Här häckar mängder av arter, från minsta tätting till stora rovfåglar. Under vår och höst passerar många arter och varje år observerar ornitologerna någon riktig raritet.

Fågeltorn

Med kikare och fikakorg är du redo för att själv spana ut över nejden. Populära fågeltorn finns bland annat vid insjön Paviken i Västergarn, Storsund i Gothem, Inre Stockviken på sydöstra Gotland, Träskmyr vid Kappelshamn och på Närsholmen.

Karlsöarna

Stora och Lilla Karlsö är naturreservat som behöver en helt egen presentation. Här häckar exempelvis sillgrissla, tordmule och tobisgrissla. En av årets höjdpunkter är när sillgrissleungarna hoppar från de höga klipporna för att påbörja sitt liv utanför boet.

Boka en guide och en båttur till dessa pärlor för en minnesvärd upplevelse.

Örnsafari

Vill du se mäktiga rovfåglar är örnsafari en häftig upplevelse. På Gotland häckar numer ett stort antal kungsörnar och havsörnar. Det är en imponerande syn när de stora fåglarna breder ut sina vingar ovanför dig.

Prenumerera på Gotland

Signa upp på nyhets­brevet!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration och erbjudanden direkt i din inkorg.

Fyll i din mejladress så missar du inget:

    Andra har också läst

    |

    Outdoor

    Cykla och vandra på Gotland

    Med vackra vandringsleder och mängder av rutter för cykling längs den 80 mil långa kusten är Gotland drömmen för friluftsälskaren. Här är tipsen för dig som vill cykla och vandra på Gotland.