Mat & dryck

Lär dig baka napolitansk pizza

Trenden de senaste åren är tydlig, allt fler har fått upp ögonen för pizzaugnar för utomhusbruk. Att baka favoritpizzan från grunden är näst intill oslagbart. Vissa tycker att de enkla smakerna är det bästa, medan andra föredrar en pizza med många olika ingredienser.

Baka pizza från grunden

På mellersta Gotland ligger Three Pheasants Boutique Bed & Breakfast. Här kan du delta i en fyra timmar lång matlagningskurs för att lära dig hur man gör, formar och bakar en pizza i napolitansk stil. Dessutom med mjöl och ingredienser som är lokalt producerade på Gotland. Det kan knappast bli bättre.  

Recept på äkta napolitansk pizza

Den klassiska pizzan Margarita skapades från början som en hyllning till den italienska drottningen, och självklart bakades den pizzan i Neapel.

Pizzan innehöll tomater, ost och basilika, färgerna i Italiens flagga, och det är just en Margarita du får chansen att lära dig att baka.

Efteråt får du recept och tips att ta med dig till din hemmaugn eller utomhusugn. Så om du är sugen på att imponera på gästerna så är kanske en napolitansk pizzakurs något för dig. Om inte annat är det en rolig aktivitet att göra under ditt besök på Gotland.

Prenumerera på Gotland

Signa upp på nyhets­brevet!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration och erbjudanden direkt i din inkorg.

Fyll i din mejladress så missar du inget:

    Andra har också läst