Boende

Hyra stuga eller campa på Gotland

Många besökare väljer att hyra en stuga under sin vistelse på Gotland eller att resa hit med husvagn, tält eller husbil. För ska du hitta boende på Gotland kan det ibland vara en fördel att ha med sig ett eget.

Camping på Gotland

På Gotland finns en mängd härliga campingar med gott om campingplatser för såväl husvagnar och husbilar som tält. Campar du får du dessutom ett boende med garanterad närhet till hav eller natursköna områden.

Öns många anläggningar har varierad standard, vilket innebär att du kan välja mellan enklare campingupplevelse, en femstjärnig resort och allt däremellan. I Fide på södra Gotland kan du exempelvis slå upp ditt tält eller parkera ditt rullande boende och njuta av livet på Gangvidefarm. Här bor du mitt bland ankor, höns och betande hästar.

Är du däremot ute efter mer bekvämligheter kanske femstjärniga Kneippbyn Resort passar bättre. Här säkrar du dessutom att barnen har någonting kul att göra under semestern med närhet till både vattenland och sommarland. Kneippbyn är en av Sveriges bästa campingar enligt en undersökning gjord av Kantar Sifo (2022).

Utforska: Camping på Gotland

Fricamping och allemansrätt

Du som är lite mer äventyrslysten kanske hellre önskar att fricampa. Ett härligt alternativ – men tänk på allemansrätten. När du vistas i naturen är det viktigt att visa hänsyn till djur, natur, markägare och andra människor.

Huvudregeln i allemansrätten är att inte störa eller förstöra.

En annan viktig sak att tänka på är att allemansrätten inte ger dig rätt att köra med motorfordon i skog och mark eller på stränder. Rätten att färdas och campa i motorfordon begränsas nämligen i terrängkörningslagen.

Terrängkörningslagen innebär att all körning av motorfordon utanför väg är förbjuden. Det behövs inga förbudsskyltar för att förbudet mot terrängkörning ska gälla.

Hyr en stuga på Gotland

För dig som inte har möjlighet att ha med dig ett eget boende finns möjligheten att bo i någon av öns alla stugor – och de finns att hyra över hela Gotland.

Från Fårö i norr till Sudret på nödra Gotland. Vill du bada, se på raukar och ha nära till stränder låter kanske Sudersand som ett lockande alternativ. Vill du känna av pulsen från Visby kanske Gustavsvik passar bättre. Ett tips kan vara att dela upp semestern så att ni får upptäcka flera platser, dör det finns mycket att göra på Gotland.

Utforska: Stugor på Gotland

Prenumerera på Gotland

Signa upp på nyhets­brevet!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration och erbjudanden direkt i din inkorg.

Fyll i din mejladress så missar du inget:

    Andra har också läst

    |Stora Gåsemora

    Boende

    Stora Gåsemora på Fårö

    Fårö kan vara helt förtrollande och en av de platser man bör besöka och bo på är Stora Gåsemora. Gården med havet i öster där solen och månen stiger upp ur horisonten har utsikt över hedar, himmel och hav.