Konst & kultur

Gotland Chamber Music Festival

||

Sommarens stora kammarmusikfestival är en hel vecka med klassisk musik och sång runtom på hela Gotland. Festivalen bjuder på ett varierat program med artister och musiker i toppklass som framför verk av både klassiska och nya kompositörer.

Här har ett stort antal svenska och internationella artister och ensembler inom klassisk musik och jazz har framträtt genom åren.

En klassisk historia

Gotland Chamber Music Festival kom till liv i början av 1980-talet då den världsberömde pianovirtuosen Staffan Scheja tog initiativet till att etablera en kammarmusikfestival på Gotland.

Numer är festivalen en tradition och ett väletablerat evenemang som tar ton under sommaren på Gotland.

1986 genomfördes den första festivalen och sedan dess har evenemanget återkommit årligen.  De flesta konserter hålls numera i Kultudralen S:t Nicolai, en 900 år gammal kyrkoruin som genom åren förvandlats till en modern arena, samt i olika medeltida kyrkor runt om på ön.

Prenumerera på Gotland

Signa upp på nyhets­brevet!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration och erbjudanden direkt i din inkorg.

Fyll i din mejladress så missar du inget:

    Andra har också läst

    |Gotland Museum Exhibition

    Konst & kultur

    5 aktiviteter med Gotlands museum

    Gotlands museum är navet i skildringen av öns historia, men även en viktig del av dagens upplevelser och berättelser. Spännande stadsvandringar, inspirerande utställningar, skoj för barnen och nerslag i konstens värld är bara några av de saker du kan ta del av.