Boende

Från fästning­
till designhotell

||På Strandakar kan du njuta av god mat och dryck

Fårösunds fästning byggdes under slutet av 1800-talet för att befästa inloppet vid Fårö. En fästning med tre batterier anlades för att ge Sverige en trygghet i osäkra tider.

Krigen lyste dock med sin frånvaro och 1919 lades verksamheten ned och all utrustning avvecklades. Planer fanns på att göra om fästningen till fängelse men det kom senare att bli ett statligt byggnadsminnesmärke.

På den magiska platsen vid Bungenäs på Gotland förvandlas sedan fästningen från ett byggnadsminnesmärke till ett hotell 2004. Det är ett sevärt boende som är väl värd ett besök – vare sig du önskar övernatta eller bara avnjuta en god middag.

Historisk byggnad och fantastisk natur

Idag är Fårösunds fästning ett fantastiskt hotell med restaurang och bekvämligheter som pool, bastu och spapool. Det mest fantastiska är dock platsen och faktumet att du bor i gammal fästning.

Fårösunds Fästning är ett boende på Gotland med en speciell historia och där utvalda rum ligger i valv från 1800-talet. Här bor du i en historisk byggnad omgiven av fantastisk natur.

Fästningen har två enkelrum, tretton dubbelrum (med viss möjlighet till familjerum). Sammantaget finns trettio sängplatser. Fästningen är inredd med möbler från gotländska G.A.D samt dekorerat med textilier och hudprodukter från gotländska Idyllien.  

Läget vid Östersjökusten och närheten till Fårösund och Fåröfärjan gör detta boende till ett bra alternativ för dig som vill uppleva norra Gotland och som dessutom vill få en unik upplevelse under ditt besök. En sevärdhet helt enkelt.

Prenumerera på Gotland

Signa upp på nyhets­brevet!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration och erbjudanden direkt i din inkorg.

Fyll i din mejladress så missar du inget:

    Andra har också läst