Outdoor

Dykning i Östersjön

|Dykning i Östersjön utanför Gotland|Dykning utanför Gotland

Dykningen runt Gotland tillhör de bästa i Östersjön. Det är ofta klart vatten, vilket ger riktigt goda möjligheter att få till lyckade dyk på skeppsvrak eller upptäcktsfärder i undervattensmiljöer med raukar, klippor och branta undervattenshällar. Hjälp med kurser, utflykter och utrustning får du av Dyk & sport Gotland. Den vane dykaren kan kontakta Gotlands Dykarklubb för tips om dykning och fridykning.

Digerhuvud, Fårö

Här stupar det brant ner till flera tiotals meters djup, direkt från pallkanten. Ett riktigt ”drop-off”. Här simmar simpor, flundror och en och annan torsk bland de mäktiga undervattensklipporna. I närheten finns även vraken Casper och Stern.

S:t Olofsholm

Utanför S:t Olofsholm på nordöstra Gotland ligger den lilla ön Ytterholmen. Härifrån är det bra läge att dyka på vraket efter minutläggarfartyget ”Mulan”. Hon sänktes här 1958 och är ett populärt och hyfsat lättdykt vrak. 

Hallshuk

Mäktiga klintar på land och fina små sjögräsbeklädda undervattensraukar i vattnet. Mäktig upplevelse i en väldigt gotländsk omgivning. Under ytan finns sprickor som liknar gångar och håligheter några meter ner. Gott om fossil och en del plattfisk att spana på.

Prenumerera på Gotland

Signa upp på nyhets­brevet!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration och erbjudanden direkt i din inkorg.

Fyll i din mejladress så missar du inget:

    Andra har också läst

    |

    Outdoor

    Cykla och vandra på Gotland

    Med vackra vandringsleder och mängder av rutter för cykling längs den 80 mil långa kusten är Gotland drömmen för friluftsälskaren. Här är tipsen för dig som vill cykla och vandra på Gotland.