Konst & kultur

Bungemuseet – Från en svunnen tid

|Träd in i historiska byggnader på Bungemuseet på Gotland.

På en guidad tur färdas du tillbaka i tiden och får uppleva bondesamhällets seder, bruk och tro under 300 år. Hur tar du bäst hand om din Nisse och vem ska du akta dig för vid vattenkvarnen? Det får du lära dig på Bungemuseet.

Från bronsålder till 1900-tal

På Bungemuseet får du ta del av Gotlands historia från bronsålder till 1900-talets början. Här står ett 70-tal byggnader från hela Gotland utplacerade i ett gotländskt änge på omkring sju hektar.

Ett besök på museet ger dig en inblick i hur livet en gång såg ut för de gotländska bönderna genom återskapade gårdsmiljöer från 1600-, 1700- och 1800-tal. Till museet hör även ett fiskeläge, ett båtsmanstopr, lamm- och russgift (fähus).

Ta del av Gotlands historia

Bland kalkugnar, vädersågar och vattenkvarnar får du som besökare en inblick i den tidiga industrin på Gotland. På områden finns även bildstenar från 700-talet att betrakta. Bildstenarna är en unik sevärdhet för Gotland som ger oss en bild av det gamla vikingatida samhället – av både vardagslivet och mytologin.

För dig med ett historiskt intresse och lusten att göra någonting häftigt på Gotland, är det här en upplevelse du inte vill missa. Allt du behöver tänka på är att ha med dig passade ytterkläder – och ett nyfiket sinne, såklart.

Prenumerera på Gotland

Signa upp på nyhets­brevet!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration och erbjudanden direkt i din inkorg.

Fyll i din mejladress så missar du inget:

    Andra har också läst

    |Gotland Museum Exhibition

    Konst & kultur

    5 aktiviteter med Gotlands museum

    Gotlands museum är navet i skildringen av öns historia, men även en viktig del av dagens upplevelser och berättelser. Spännande stadsvandringar, inspirerande utställningar, skoj för barnen och nerslag i konstens värld är bara några av de saker du kan ta del av.