Outdoor

6 roliga saker att göra på Gotland med barn

|

Letar du efter roliga saker att göra på Gotland med barnen? Här hittar du tips på spännande äventyr, roliga upplevelser och plats för lek.

Pippihuset/Kneippbyn

Har du någonsin funderat på var det riktiga Villa Villekulla finns? På Kneippbyns Sommar- och Vattenland står det färgsprakande originalhuset från SVTs filmer om Pippi Långstrump. Ett besök i nöjesparken är ett äventyr för hela familjen. I entrébiljetten ingår lek, bad och bus samt teater med Pippi och hennes vänner vid Villa Villekulla.

Biljetter till Kneippbyn

Lummelundagrottan

Följ med på ett spännande äventyr in i Sveriges häftigaste grotta! Här finns guidade turer för både barn och vuxna. För dig som är riktigt modig finns ”Det Stora Grottäventyret” som tar dig nästan 500 meter in i grottsystemet med hjälp av pannlampor och småbåtar. För dig som hellre stannar ovanför markytan finns Bruket café och butik.

Biljetter till Lummelundagrottorna

Tåget runt i Visby

Visby kan upptäckas på många olika sätt och ett alternativ är att sitta bekvämt i ett av de populära minitågen. Det finns två olika aktörer på marknaden, Visbytåget som utgår från inre hamnen samt det BlåGula tåget som utgår från Österport. Under 25 minuter färdas du runt Visby ringmur och bjuds på vackra vyer och får ta del av stadens spännande historia.

Ull-gulla i Västergarn

På naturbetet ute på Svältholmen, Gotlands västkust mitt i Västergarn finner vi Torbjörn och Maria. Det är i Västergarn som de driver Ammor Gård och du är välkommen. Följ med ut på en riktig lammrunda och lär dig allt om lamm och Border Collie. Bekanta dig med lammens mjuka ull och fascineras över hur vallhundarna gör sitt skickliga jobb. Efter lammrundan bjuds det in till en lokalproducerad picknick vid havet.

Bungemuseet

Välkommen att kliva rakt in i en levande historiebok! På friluftsmuseet Bungemuseet finns tidstypiska byggnader som visar tre århundranden; 1600-, 1700- och 1800-tal. Upptäck hur livet kunde levas förr i inomhusmiljöer som man får besöka. I Barnladan kan barnen leka i handelsboden, lekhemmet och hoppa i hö.

Biljetter till Bungemuseet

DrakJohan

På väg 140 mellan Västergarn och Klintehamn finns Drakjohan. Det är en butik med ett stort utbud av färgglada vindspel, drakar, kites och material för drakbygge. Johan som har designat drakar i 20 år berättar gärna om hur du lyckas med drakflygningen. Du kan också prova på att flyga drakar och kites.

Prenumerera på Gotland

Signa upp på nyhets­brevet!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration och erbjudanden direkt i din inkorg.

Fyll i din mejladress så missar du inget:

    Andra har också läst

    |

    Outdoor

    Cykla och vandra på Gotland

    Med vackra vandringsleder och mängder av rutter för cykling längs den 80 mil långa kusten är Gotland drömmen för friluftsälskaren. Här är tipsen för dig som vill cykla och vandra på Gotland.