Boende

6 härliga hotell på Gotlands landsbygd

|Surflogiet

Härliga boenden runt om på Gotland – strandnära, lummigt och idylliskt.

Surflogiet

I skuggan av de hundraåriga martallarna på västra Gotland hittar du paradiset Sur­flogiet. Med vågornas brus som väckarklocka och stranden direkt utanför tältduken är Surflogiet en plats där du kan leva i nuet och komma nära naturen. Den goda nattens sömn får du i sängen från Hästens innan du kastar dig ut på surfbrädan. I baren kan du sedan avnjuta en smakfull och ekologisk måltid med lokalproducera­de drycker och öns vackraste utsikt.

Boka Surflogiet

Strandakar

Upplev lantlig lyx på hotell och restaurang Strandakar. Designhotellet är beläget på sydöstra Gotland och har tolv moderna rum med egna uteplatser och generösa badrum. På innergården odlas örter och deras egna bin producerar honung. I restaurangen använder kökschefen Andreas råvaror från ön. Bland lugnet i stora trädgården finns det en mångfald av orkidéer och fåglar men också gravar från brons- och järnåldern.

Boka Strandakar

Stelor

Denna gotländska gårdsmiljö sätter tonen för dig som söker en mer avslappnad vistelse på Gotland. Som gäst på Stelor får du ett lantligt välkomnande av de frigående hönsen innan du träder in i det smakfullt inredda kalkstenshotellet. I restaurangen serveras en säsongsanpassad meny där smakerna komponerats av råvaror från gotländska bönder. När kvällen sedan nalkas bäddar du ner dig i ekologiska sängkläder och morgonkaffet avnjuts ur koppar skapade av traktens keramiker.

Boka Stelor

Magazin1 

I en före detta spannmålsbyggnad med anor från 30-talet gömmer sig idag ett mysigt litet hotell mitt ute på landet. Perfekt för den som söker en stunds frihet från livets alla måsten. En vedeldad badtunna bjuder in till avslappning och för den aktive finns cyklar att låna.

Boka Magazin1

Fårösunds Fästning

Boendet med den rustika skönheten. Denna historiska byggnad erbjuder en unik och naturnära boendeupplevelse, inte minst med tanke på lammen som betar på taket. På Fårösunds Fästning har du, förutom ditt rum, tillgång till flera gemensamma utrymmen som terrassen, inomhuspoolen, uterummen och andra möblerade krypin. I närområdet hittar du Rute Stenugnsbageri, Risungs Gård och flertalet naturområden.

Boka Fårösunds Fästning

Grå Gåsen

Grå Gåsen är ett hemtrevligt boutiquehotell med stilren inredning och en härlig trädgård. Sommartid kan du hänga vid poolen, men här finns också vedeldad badtunna och bastu att njuta av. Hotellet ligger på Storsudret på södra Gotland som är ett lantligt nav med bra restaurangutbud och rikt kulturliv. Grå Gåsens lada är förstås känd från TV-programmet ”Så mycket bättre”.

Boka Grå Gåsen

Prenumerera på Gotland

Signa upp på nyhets­brevet!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration och erbjudanden direkt i din inkorg.

Fyll i din mejladress så missar du inget:

    Andra har också läst