Den här ultimata guiden är för dig som tycker om att utforska och funderar på vad som finns att göra på Gotland – oavsett om du är en återkommande besökare eller reser till Gotland för första gången.
Från pizzadeg till Margarita – lär dig baka napolitansk pizza från grunden. Efteråt får du recept och tips att ta med dig till din hemmaugn eller utomhusugn.
Året runt finner du kulinariska smaker bland öns stora restaurangutbud och gårdsbutiker. Upptäck allt från gotländsk tryffel och vin till skördefestival när hösten nalkas.
Måsten på Gotland är inte bara att besöka stränder och raukområden, utan även de många gårdsbutikerna som finns på ön. Här finns gott om fina, närproducerade råvaror.
Gotland har gott om restauranger med genomarbetade menyer och lokalproducerade råvaror. Vi har gjort ett urval bland öns bästa restauranger med oslagbara utsikter eller närhet till hav.
Det kan vara svårt att välja och vraka bland Gotlands många restauranger. Denna lista gör valet lite enklare, vi har nämligen listat några av de bästa restaurangerna på ön.
Ett riktigt spännande semestertips för dig som gillar både whisky och Gotland. På Gotland Whisky kan du uppleva konsten bakom dem bärnstensfärgade drycken genom att gå på rundvandring i det gamla sockerbruket, som nu även är delvis whiskydestilleri.
Den ekologiska verksamheten med gårdskrog, butik och egen odling ligger endast sju kilometer från Visby. En oas omgiven av lugnet från landet men ändå med närhet till stan. Det är vad som gör Lilla Bjers till en äkta gotländsk pärla.
Värdshuset Lindgården ligger på Strandgatan i Visby och har ett erkänt gotländskt kök med en vackert lummig park att njuta av under sommartid. I Lindgårdens Ginbar kan du även botanisera bland många olika typer av gin och tonic.
Det märks tydligt att Gotland har en lång tradition av att tillverka drycker av alla de slag, här finns allt från lokala bryggerier till vingårdar och musterier. Här presenteras ett axplock av alla de läskande smaker som finns att provsmaka på ön.
På Gotland handlar mycket om att ta tillvara råvarorna som finns i vår närhet. Öns milda, soliga klimat lämpar sig också väl för att odla sådant som annars förknippas med produktion på sydligare breddgrader som vindruvor, mullbär och fikon.