Hotell och boende på Gotland

Boende på Gotland: Våra 6 favoriter

På Gotland finns många boenden i flera olika stilar. Vare sig du vill bo modernt, bohemiskt eller pittoreskt finns något som kommer att passa just dig. Vi har satt ihop ett urval av våra 6 favoritboenden – Visbys klassiker och boenden väl värda en omväg.

Klassiker

Hotel S:t Clemens

Intill S:t Clemens kyrkoruin finns detta pittoreska, familjeägda hotell. Inget rum är det andra likt och med den medeltida kyrkoruinen som trädgård är det som att kliva in i en egen liten värld. År 2009 blev Clemens utsett till öns första Svanenmärkta hotell och ligger sedan dess ständigt i framkant med sitt miljöarbete.

Boka Hotel S:t Clemens

Clarion Hotel Wisby

Med över 200 rum, spa-avdelning, restaurang, mötesrum och en gedigen festvåning finns det plats för alla. För den riktiga finsmakaren finns Berghska rummet, en exklusiv svit med två våningar i klassisk Empire-stil. På hotellet finns också den omtalade vinterträdgården, som står öppen för alla.

Boka Clarion Hotel Wisby

Scandic Visby

Klassikern i hamnen mitt emot färjeterminalen. Här sover du gott om nätterna med gångavstånd till stadskärnan och Visby ringmur. Utomhuspoolen är öppen juni – september. Bubbelpoolen bjuder in till avslappning året om under den spektakulära stjärnhimlen!

Boka Scandic Visby

Värda en omväg

Magazin1

I en före detta spannmålsbyggnad med anor från 30-talet gömmer sig idag ett mysigt litet hotell mitt ute på landet. Perfekt för den som söker en stunds frihet från livets alla måsten. En vedeldad badtunna bjuder in till avslappning och för den aktive finns cyklar att låna.

Boka Magazin1

Surflogiet

Låt tankarna förflyttas till tropiska Bali för ett ögonblick. Här finns det gott om surfingbrädor, mustiga hamburgare på högrev och smakfulla drinkar från den ekologiska baren. Sova, ja det görs i lyxiga tält mitt på stranden. Förundras över hur fridfullt livet kan vara med sand mellan tårna, och njut!

Boka Surflogiet

Fårösunds fästning

Här stannar tiden och man får lov att bara vara. Ta en simtur i poolen, läs en bok eller bara njut av den vackra, avskilda platsen ute vid kusten på Bungenäs. Fästningen byggdes 1885 och har omvandlats till ett unikt hotell. Inredningen är gotländsk med GAD-möbler och köket är fyllt av smakrika lokala råvaror. Enkelt och naturligt med en skön känsla av lyx.

Boka Fårösunds fästning