Boende med edge

5 coola boenden på Gotland

Letar du boende på Gotland finns det massor att välja bland. Från ljuva lantdrömmar till moderna kalkstensparadis. Här tipsar vi om några finfina val för din semester på Gotland. 

Strandakar

Upplev lantlig lyx på hotell och restaurang Strandakar. Designhotellet är beläget på syd­östra Gotland och har tolv moderna rum med egna uteplatser och generösa badrum. På innergården odlas örter och deras egna bin producerar honung. I restaurangen använder kökschefen Andreas råvaror från ön. Bland lugnet i stora trädgården finns det en mångfald av orkidéer och fåglar men också gravar från brons- och järnåldern. 

Boka Strandakar

Surflogiet

I skuggan av de hundraåriga martallarna på västra Gotland hittar du paradiset Surflogiet. Med vågornas brus som väckarklocka och stranden direkt utanför tältduken är Surflogiet en plats där du kan leva i nuet och komma nära naturen. Den goda nattens sömn får du i sängen från Hästens innan du kastar dig ut på surfbrädan. I baren kan du sedan avnjuta en smakfull och ekologisk måltid med lokalproducerade drycker och öns vackraste utsikt. 

Boka Surflogiet

Hotel Helgeand

Det mysiga och exklusiva hotellet ligger i ett anrikt 1300-talshus centralt i Visby, med utsikt över bland annat Östersjön, domkyrkan och Helge And ruin. Stanna över i rum med kalkstensväggar i mjuka jordfärger, Carpe Diem-sängar med fluffiga duntäcken och moderna badrum. Trägolven i oljad gotlandsfuru ger en känsla av att du befinner dig på en gotländsk gård under en annan tidsepok. Förutom god frukost kan du avnjuta smårätter framför brasan under eftermiddag och tidig kväll. 

Boka Hotel Helgeand

Visby Börs 

Det 4-stjärniga hotellet Visby Börs är på en och samma gång innerstadens äldsta och nyaste hotell. I packhuset med anor från 1200-talet bor du i eleganta rum med sober stil. Vistelsen kan även tillbringas i något av de åtta sekelskiftsrummen i miljö från sent 1800-tal. Inredningsdetaljerna i hotellets alla rum har valts ut med omsorg för att fånga husets historiska känsla. Morgonstund på Visby Börs erbjuder en vackert framdukad och välsmakande frukostbuffé för bästa möjliga start på dagen.

Boka Visby Börs

Djupvik Hotel 

På södra Gotlands västkust ligger Djupvik Hotel med sin inbjudande restaurang och sex moderna, mysiga hotellrum. Deras slogan ”beauty by the sea” sammanfattar väl omgivningen med utsikt över Karlsöarna och Djupvik fiskeläge. På restaurangen serveras internationella smakupplevelser med gotländska inslag. Du som vill svalka dig kan göra det i hotellpoolen eller vid den mysiga sandstranden i närheten.

Boka Djupvik Hotel